BejelentésRFC FOGYASZTÓVÉDELMI MÓDSZERTANI és KUTATÓ TÁRSADALMI INTÉZET
Fogyasztói jogvita megoldási esélye a gazdasági mediator, a békítés.

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Szavazás


Tisztelt Látogató! Kedves Érdeklődő!

A fogyasztóvédelem napjaink elméleti és gyakorlati kihívása.

2011 tavaszától társadalmi kezdeményezésünk a Közép-Európai Civilkutató Intézettel, mint annak szakmai műhelye működik tovább.

A felsőoktatás, különösen a jogászképzés régebbóta érzékeny a fogyasztói társadalom jelzései iránt.

A fogyasztói társadalom frissülő erőt, szellemi és társadalmi megújúlást vár el
a jogalkotóktól, a jogalkalmazoktól, a vállalkozóktól és szolgáltatóktól.

Az MFPÉE társadalmi szervezete a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc jogi karával szoros együttműködésben fogyasztóvédelmi társadalmi intézetet hívott életre.

A fogyasztóvédelmi társadalmi intézet egyszerre keres és kínál új irányokat a fogyasztóvédelmi koncepciókhoz és magához a jogalkotáshoz, egyszerre résztvesz a szakmai és média fórumokon, s egyszerre párhuzamosan online és személyes módon gyakorlati tanácsadó szolgáltatást végez a fogyasztók részére és közösségek részére.

Kiemelt célja a határonátnyúló jogvitarendezés, gazdasági mediator eljárásának népszerűsítése.


A helyi önkormányzatok felé biztosított módszertani észrevételek, az újszerű Országbíró Zoltán féle "Lokális Önfenntartó Fogyasztóvédelmi koncepció" LÖFP kidolgozása, a szükség szerinti alkotmánybírósági beadványok, a közgyűlésekben tett kezdeményezések a modern fogyasztóvédelem színes elemei.

Az RFC társadalmi intézet az egyetem hallgatói, gazdasági mediator gyakornokok, fogyasztóvédelmi mediatorok részére a fogyasztóvédelem és jogvitái területén biztosít gyakorlati tapasztalatszerzésre lehetőséget, a jogi kar hallgatóinak gyakorlati intézete.

A hallgatók, oktatók és civil szakemberek célkitűzései között a hatékony, modern és a civileket együttműködő aktív partnerként kezelő fogyasztóvédelmi intézményrendszer kialakítása szerepel az első helyen, a fogyasztói ismeretek széleskörű gazdagítása és regionális, illetve országos terjesztése mellett.

Kiemelt fogyasztói károk irodájának kiemelt fogyasztóvédelmi szakértője: Pásztor Klára gazdasági mediator HU, Péter Tünde Ro


További érdeklődését
az e-mail:rfc.intezet@vipmail elektronikus levelezési címen,

vagy a 06-707-059-991 telefonszámon várjuk.
Postacímünk:

9007 Győr 7. Pf.: 1026


Ha Ön már diplomás és érdeklődik a fogyasztóvédelem problémái, témái iránt várjuk jelentkezését az egész országból!

Szakdolgozatok és OTD munkák előkészítésében szívesen vállaljuk a mentor szerepét.
Tagjelentkezés és kapcsolat:

T:06-707-059-991 hétköznap.

Az aktív tagoknak a fogyasztóvédelem területén publikációt és főhatósági, minisztériumi közreműkődést biztosítunk az intézet szellemiségével és munkájával összhangban.Hírek
Mediatorok jelenléte a károkozások jogvitarendezésében

Az RFC Intézet kiemelten kezeli a fogyasztóvédelmi mediació, a fogyasztóvédelmi mediatorok támogatását. Mind képzésük, mind gyakornoki lehetőségeikhez szakmai segítséget nyújt. A jogviták elsőrangú rendezési lehetősége az Alternatív Jogvitarendezés mediáció és külön a Békítő Testület működése.

tovább >>


Mediatorok jelenléte a károkozások jogvitarendezésében

Az RFC Intézet kiemelten kezeli a fogyasztóvédelmi mediació, a fogyasztóvédelmi mediatorok támogatását. Mind képzésük, mind gyakornoki lehetőségeikhez szakmai segítséget nyújt. A jogviták elsőrangú rendezési lehetősége az Alternatív Jogvitarendezés mediáció és külön a Békítő Testület működése.

tovább >>


Sajtótermékké minősülés problémái

A médiatörvény és kísérő jogszabályok hatályosulását követően a médiafogyasztói érdekek védelme a fogyasztóvédelem területén belül felerősödik. Egyenlőre több, mint 500 civilújság szüntette meg működését 3 hónap alatt. A Magyarországi Hivatásos Parlamenti Lobbi Szövetség szakmai munkájával a törvény korrigálása iránti indítványok beérkeztek a parlamenthez az elmúlt hetekben.

tovább >>


Vitatott a hőmennyiségmérés módszere a távhőszolgáltatásban!

Az Ombudsmanni Hivatal ajánlásai nehezen mennek át az önkormányzati jogalkotáson a fővárosban. A fogyasztói képviselet, a hőmennyiségmérés helyszínén és időpontjában fordulatot hozhatna. Már zajlik fogyasztó és FŐTÁV közötti per a bíróságon.

tovább >>


Gazdasági Versenyhivatal előtt az RFC jelzett probléma!

Az MTI is hírt adott az RFC Intézet és az MFPÉE társadalmi szervezet eljárás indításáról a Gazdasági Verseny Hivatalnál. A fogyasztói tájékoztatás hiánya a mobilinternet csomagváltásánál, a díjtételek dokumentálatlansága sok fogyasztónak okozhat kárt.

tovább >>


Parlamenti bizottság fogyasztóvédelem és az RFC.

Közös kerekasztalon vett részt Alexa György a fogyasztóvédelmi eseti bizottság elnöke és Országbíró Zoltán az RFC Intézet igazgatója. Az új fogyasztóvédelmi hullám vezető képviselője a civilprogramot is megismerteti a fogyasztóvédelmi bizottsággal!

tovább >>
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!